Humanitarni broj

Pozivom na ovaj broj donirate 2 KM i podržavate rad Minoresa.

Djeca i mladi

Djeca i mladi iz socijalno ugroženih sredina bez adekvatne podrške i životnih uzora su ključni problem, ali i rješenje za jedno bolje i zdravije društvo.

Kroz brojne razgovore, susrete i aktivnosti primijetili smo da je briga za djecu i mlade koji potječu iz socijalno nesređenih sredina ključ obnove i stvaranja jednog drugačijeg i boljeg društva.

Uz pomoć naših pedagoga, socijalnih radnika i psihologa, cilj nam je u našem Centru ponuditi svim zainteresiranim mladim ljudima podršku u njihovom vlastitom razvoju, širenju vidika i izlasku iz njih nerijetko bezizlazne situacije. Ako uzmemo u obzir da od djece i mladih sve počinje, onda nam je želja radom s mladim ljudima utjecati istovremeno i na prevenciju i beskućništva u Hercegovinu i vršnjačkog nasilja i raznih ovisnosti.

Osim što će im se svakodnevno osiguravati zdrav obrok koji će se za njih pripremati u nekoliko mostarskih restorana, glavni fokus je na razvijanju socijalnih i intelektualnih kapaciteta kroz igru, učenje i razne edukacije.

Naši pripremljeni programi će našim štićenicima i svim zainteresiranima pružiti sustavnu razvojnu podršku u stjecanju znanja i novih vještina omogućavajući im sudjelovanje u aktivnostima koje su im inače nedostupne.

Rad Centra

Dok god postoje oni koji su na cesti, odbačeni, marginalizirani, do tada će i postojati želja Minoresa da im vratimo krov nad glavom, povjerenje u ljude i toplinu doma koju svako biće zaslužuje. 

Budući da ne bismo htjeli socijalno ugrožene obitelji učiniti ovisnima o našoj pomoći, zajedno s njima dogovaramo plan njihova oporavka te im pomažemo da sami stanu na noge.

Djeca i mladi iz socijalno ugroženih sredina bez adekvatne podrške i životnih uzora su ključni problem, ali i rješenje za jedno bolje i zdravije društvo.